Seglingsregn. I hamn.

Det här blir andra dagen i hamn (inte i rad och inte hela dagen) och ett lågklassigt inlägg p.g.a. högklassig hunger. Jag har redan ätit en väldigt brun banan och lite sallad.
Vi ligger i Sottunga, antagligen iallafall till eftermiddag, kväll. Igår kom vi från Borstö, innan Borstö Rosala och innan Rosala midsommar i Ekenäs hos några familjekompisar. 
Midsommaraftonen var jättefin vi åt, simmade (brrrrrrr, 13 grader i vattnet typ eller något sånt) och hade "allkamp" med olika grenar bland annat luftgevär, cd-kastning och "sparkabollenihinkarna". Lag "Anni 1" vann, alltså mamma, Pasi, Alexander och jag.
Sen seglade vi en semilång dag till Rosala som var typ enda hamnen i skärgårdshavet som är skyddad för ostlig vind. Vi åt middag på bensinmacksrestaurangen som egentligen var ganska mysig.
Vi låg i hamn hela förmiddagen och promenerade till byn i och såg vikingacentret som vi ska fara till på lägerskola.
Borstö, vi hade tänkt gå längre, till Jurmo eller Björkö men en oväntad ökning gjorde att vi valde att gå i hamn. Vind rakt akterifrån och mulet. Ingen annan än jag och lite Albert var glada.
Start halv 8 av pappa medan resten sov.
Sottunga, ganska fin seglingsdag, det blekade ut lite en gång när det vred till nord och i slutet ökade det men annars 4-6 m/s. Alla blev positivt överraskade av ön, det var mycket finare än i hamnboken. Det finns också gratis lånecyklar att cykla till byn och butiken man får dock använda cyklarna till att så där allmänt cykla runt och vi cyklade till byn och kollade i det fina kvällsvädret.
 
Nu ska jag göra något annat,hehe, om jag får så ska jag skriva lite tidsinställda.
//Anni